matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
tęgi układ
Saris:
3x −py −pz = −p (p−4)x +y +pz=p (p−5)x +py +2z=p (p−6)x +py +pz=3 Ma ktoś pomysł na w miarę szybkie rozwiązanie takiego układu?
21 lut 16:16
Saris:
w zależności od p oczywiście.
21 lut 16:16
Saris:
.
21 lut 17:36