uzasadnij
feint: Uzasadnij, że dla dowolnej liczby naturalnej n i dla każdej funkcji liniowej f prawdziwa jest
równość:
f(2n+1) + f(2n−1) = 2f(2n). Wiem o co chodzi, ale nie wiem jak zapisać :v
21 lut 16:06
Eta:
y=ax+b −−f. liniowa
L= a(2n+1)+b +a(2n−1)+b= 2an+a+b+2an−a+b=
4an+2b
P=2*[a(2n)+b]=
4an+2b
L=P
21 lut 16:14
feint: i tyle wystarczy?
21 lut 16:16
Eta:
Mogę jeszcze dołożyć
21 lut 16:20
kyrtap: Mam nadzieję że nie podarowałaś Eta jabłka z tych robaczywych
21 lut 16:22
feint: Ale wtedy będę musial ładniej podziękowac :3 −−−>
21 lut 16:22
Eta:
21 lut 16:23