matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcja
nano93:
miejscem zerowym funkcji f(x) = 2
x−1
−4 jest : a) −4 b) −1 c) 2 d) 3 która odp i czemu taka?
21 lut 15:09
J:
f(x) = 0 ⇔ 2
x−1
− 4 = 0 ⇔ 2
x−1
= 4 ⇔ 2
x−1
= 2
2
⇔ x − 1 = 2 ⇔ x = 3
21 lut 15:14