matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcja
nano93:
Funkcja f(x) =(x+5)² ma: a) jedno miejsce zerowe : 5 b) jedno miejsce zerowe: −5 c) dwa miejsca zerowe: 5, − 5 d) 0 miejsc zerowych obliczenia
21 lut 15:08
J:
b) (x+5)
2
= 0 ⇔ x + 5 = 0 ⇔ x = − 5
21 lut 15:17