działanie
ela14: POMOCY
Wykonaj działanie:
25
p12, to jest 25 do potęgi
12
26 lis 10:17
ela14: proszę o pomoc
26 lis 10:26
Bogdan:
Dzień dobry.
25
1/2 = (5
2)
1/2 = ...
6√5 = 5
1/6
| | am | |
am * an = am + n, |
| = am − n, (am)n = am*n |
| | an | |
Z pewnością znasz te wzory, zastosuj je w swoim zadaniu.
26 lis 10:30
ela14: ja się pomyliłam

powinno tam być jeszcze
√5:
26 lis 11:42
ela14: czy teraz ktoś mi to rozwiążę

26 lis 12:12
kate:
26 lis 13:07
ela14: czy ktoś umie rozwiązać to działanie

26 lis 17:47
Godzio: 25
12=
√25=5
1
√5=5
12
6√5=5
16
| | 1 | | 1 | | 2 | |
wynik bedzie podstawa 5 do potęgi 1+ |
| + |
| − |
| = ...
|
| | 2 | | 6 | | 3 | |
26 lis 17:55