matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
liczba wymierna
nano93:
Liczbą wymierną jest liczba: a) 25 ³/₄ b) 25 ³/₂ c) 25 ¹/₃ d) 25 ³/₄ odp z obliczeniami
21 lut 15:03
irena_1:
25=5
2
Wymierną jest liczba B. 25
3
2
=(
√
25
)
3
=5
3
=125
21 lut 16:26
Eta:
https://matematykaszkolna.pl/strona/1631.html
21 lut 16:31