dx | sin2x+cos2x | sin2x | 1 | |||||
∫ | =∫ | =∫ | +∫ | jak zabrać sie do | ||||
cos3x | cos3x | cos3x | cos3 |
sin2x | ||
liczenia ∫ | ||
cos3x |
dx | ||
zaczynamay tak: = ∫ | i podstawienie t = π/2 + x
| |
sin3(π/2 + x) |
dt | ||
dostajesz: ∫ | ||
sin3t |
dt | cos2t | |||
teraz ponownie jedynka tryg. do licznika i dwie całki : ∫ | + ∫ | |||
sint | sin3t |
cost | ||
pierwsza przez podstawienie uniwersalne, druga przez części: u = cost v' = | ||
sin3t |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |