dx | ||
robię przykład ∫ | dokonałem podstawienia zgodnie z książką t=sinx. Wyszedłem na | |
sin2xcosx |
dt | ||
postać ∫ licznik: | mianownik: t2√(1−t2). Następnie doszedłem do postaci | |
√1−t2 |
dt | dt | 1 | ||||
∫ | . I później w książce jest przejście do postaci ∫ | + | ||||
t2(1−t)(1+t) | t2 | 2 |
dt | 1 | dt | ||||
∫ | − | ∫ | . I właśnie nie wiem jak dotrzeć do takich postać z tego co | |||
t+1 | 2 | 1−t |
sin2x + cos2x | 1 | cosx | ||||
nie tak ... = ∫ | dx = ∫ | dx + ∫ | dx
| |||
sin2xcosx | cosx | sin2x |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |