matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Równanie
pudel:
Rozwiąż równanie:
(3x+3)(x−4)=(x−4)(x
2
−2x−3)
21 lut 13:29
J:
⇔ (x−4)(3x+3 − x
2
+ 2x +3) = 0
21 lut 13:31
pudel:
Kitek a można tak: 3(x+1)(x−4)−(x+1)(x−4)(x−3)=0 ⇔(x+1)(x−4)(6−x) = 0
21 lut 17:19