matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciag
Mietek08:
Dany jest nieskończony ciag geometryczny o wyrazach dodatnich wtedy A) a3 × a6 = a2× a9 B) a2 × a8 = (a4)
2
C) a4 × a7 = a5 × a6
21 lut 12:05
J:
C) a
1
*q
3
*a
1
*q
6
= a
1
*q
4
*a
1
*q
5
21 lut 12:12