matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciag arytmetyczny
2:
Pierwszy wyraz ciagu arytmetycznego (an) jest rowny −2 , ósmy 12 .. Zatem A) a4 <0 B) a4=3 C) a4=0 d) a4>3
20 lut 22:36
Qulka:
−2, 0, 2, 4, 6, 8, 10, 12 1 2 3 4 5 6 7 8 d
20 lut 22:40
Eta:
a
8
−a
1
12+2
r=
=
=2
8−1
7
a
4
=a
1
+3r= −2+6=4 >3 d)
20 lut 22:50