matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
granica ciągów
myszka12:
granica ciągów :
5
an = ( 1 −
)
n
2
n−1
−5
( ( 1 +
)
n−1
)
n
2
/n−1 = [ ℯ
−5
]
n
2
/n−1
n−1
n
2
n
2
=
= n =
∞
n−1
1
n(1−
)
n
1
ℯ
−
∞
=
e
∞
gdzie mam bład , bo w odpowiedzi jest 0
20 lut 19:06