matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
jaka jest miara lukowa
xxx:
Jaka jest miara łukowa kąta 97stopni30'?
20 lut 16:49
pigor:
...,
π
97,5
180
o
= π ⇒ 1
o
=
/* 97,5 ⇒ 97,5
o
=
π ≈
1,7
[rd]..
180
180
20 lut 16:56