matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz pochodna
pochodne :
f(x)=3(x+2)e
x
−
2
20 lut 16:07
M:
28 lip 06:02
Janek191:
f ( x
)
= 3*(x + 2) e
x− 2
28 lip 12:58
Janek191:
3
f( x) =
( x + 2) e
x
e
2
więc
3
f ' (x) =
*[ 1*e
x
+ ( x + 2) e
x
]
e
2
28 lip 13:01