matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wykres
nata:
2x−5
Jak narysować ten wykres funkcji f(x)=|
| jeśli to możliwe to proszę napisać krok po
x+2
kroku jak to się rysuje
20 lut 15:07
Eve:
i teraz musisz odbić symetrycznie to, co pod osią OX
20 lut 15:10
J:
2(x+2) − 9
9
f(x) =
= 2 −
x+2
x+2
9
1) rysujesz: y = −
x
2) przesuwasz o 1 w lewo 2) przesuwasz o 2 w górę 3) to co pod osią OX odbijasz nad oś OX
20 lut 15:11