matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Jake:
Rozwiąż algebraicznie układ równań i sformułuj odpowiedź (klamra łącząca oba równania) x+2y-4(x- jedna trzecia y)=4y-4 y+3+3(2-x)=18 wychodzi mi -3x-dwie trzecie y = -4 y-3x=9 jak sformułować odpowiedzieć
21 paź 19:21