matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
granica funkcji
meo:
x
3
−2x
2
Dana jest funkcja f(x)=
ile wynosi granica funkcji f w punkcie x
o
=2
x
3
+x
2
−6x
2
odpowiedź to
5
20 lut 13:31
J:
3x
2
− 4x
2
lim f(x) = [H] = lim
= [
]
3x
2
+2x − 6
5
20 lut 13:35
meo:
Dziękuję
20 lut 13:45