matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Liczbą odwrotną do liczby
PhilJax:
Liczbą odwrotną do liczby 25
3/2
jest
20 lut 12:29
J:
25
−3/2
20 lut 12:33
Dziadek Mróz:
x = 25
3/2
y = ? xy = 1 25
3/2
y = 1
1
y =
25
3/2
y = 25
−3/2
20 lut 12:34
J:
1
liczbą odwrotną do a , jest liczba:
a
20 lut 12:39