matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz długości
karola1:
Oblicz długości pozostałych boków trójkąta prostokątnego ABC oraz wartości pozostałych funkcji trygonometrycznych kąta α, mając dane: c=
√
5
, tgα=3
20 lut 10:52
Eve:
a
2
+b
2
=c
2
a
=tgα
b
20 lut 14:04