matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
nie obliczając
takija:
Nie obliczając pierwiastkow x
1
i x
2
równania 12x
2
−4x−15=0 wyznacz wartość wyrażenia
1
1
+
x
2
1
x
2
x
2
2
x
1
20 lut 09:52
reyg:
1
1
x
2
x
1
+
=
+
x
2
1
*x
2
x
2
2
*x
1
x
2
1
*x
2
2
x
2
2
*x
2
1
−b
x
1
+x
2
=
a
c
2
(x
1
*x
2
)
2
=
a
2
20 lut 10:03
J:
x
1
+ x
2
=
... i wzory Viete'a
(x
1
*x
2
)
2
20 lut 10:05