matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
te same wykładniki a różne podstawy wtf
Madzix:
9
1
/3 − 6
1
/3 + 4
1
/3 błagam pomóżcie
19 lut 23:12
yolex:
A co niby z tym zrobić? Może jakieś polecenie?
19 lut 23:54
pigor:
..., a co chcesz z tym zrobić
, bo jeśli już, to np.: 9
1
3
−6
1
3
+4
1
3
= = (3
1
3
)
2
−(2*3)
1
3
+(2
1
3
)
2
=
3
1
3
*3
+2
1
3
*3
3+2
=
=
=
3
1
3
+2
1
3
3
√
3
+
3
√
2
5
=
= 5 (
3
√
3
+
3
√
2
)
−1
. ...
3
√
3
+
3
√
2
19 lut 23:55