matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
całka
wcaleNieAntymatematyczna:
kolejna całka...
x
∫
dx
√
2+2x
2
19 lut 22:15
rych:
t=2+2x
2
dt=4xdx
19 lut 22:17
Dziadek Mróz:
x
∫
dx = ...
√
2x
2
+ 2
⎧
t = 2x
2
+ 2
⎨
dt = 4xdx
⎩
xdx =
dt
/
4
1
... = ∫
dt = ...
4
√
t
19 lut 22:17
wcaleNieAntymatematyczna:
dzięki!
19 lut 22:18