help!
Wydi: Długości boków trójkąta prostokątnego o obwodzie 30cm są pierwszym, piętnastym
i siedemnastym wyrazem ciągu arytmetycznego. Oblicz pole tego trójkąta.
4a
1+30r=30
(a
1)
2+(a
1+14r)
2=(a
1+16r)
2 taki układzik? wynik mi nie wychodzi...
25 lis 22:26
Basia: Sprawdzam
25 lis 23:12
Basia:
a1
a15=a1+14r
a17=a1+16r
Ob = 3a1+30r
3a1+30r=30 /:3
a1+10r=10
−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−
a1=10−10r
(10−10r)2 +(10+4r)2=(10+6r)2
teraz powinno wyjść
dokończysz ?
25 lis 23:15
Eta:
a= 10 −10r dla
r €(0,1) bo a>0
a=a
1 b = a
1+14r c = a
1+16r
a=5 cm b= 12 cm c = 13 cm
25 lis 23:23
AROB: Witam i serdecznie pozdrawiam zespół
ABBA.
25 lis 23:45
Eta:
Witaj
AROB 
Jakoś ostatnio "drętwo" się zrobiło

Nie wiem tylko , dlaczego? .... potraciliśmy humory
25 lis 23:51
Basia:
Witajcie Eto i AROB !
Trochę za dużo zadań. Trochę za mało czasu. O wiele za mało witaminy "S" czyli słońca.
Wszystko razem i pewnie dlatego jesteśmy troszkę oklapnięci.
Przynajmniej ja. Teraz też mi się już oczy zamykają.
25 lis 23:57
Basia:
Rozbawię Cię Eto !
Otóż chciałam zajrzeć do naszej przemiłej konkurencji, a ponieważ zapomniałam adresu strony
wrzuciłam w Google miano właściciela.
Nie napiszę co mi Goole znalazł, bo to strona jednak głównie dla osób < 18.
Wrzućcie sami to zobaczycie.
26 lis 00:00
26 lis 00:14
Eta:
Basiu , zaglądałam jakieś 2 m−ce temu

Ujrzałam informację " strona nie istnieje lub jest w przebudowie"
I więcej tam nie zaglądałam

To było do przewidzenia !

Zapomniałaś ,że to palindrom " 42 ikrok" :
26 lis 00:31
Basia:
Strona działa, ale ja wrzuciłam w Google "prof......". Wiesz co dalej. Spróbuj. Ubawisz się.
26 lis 00:33
AROB: Kończę na dziś, nie można przecież każdej nocy aż tak zarywać.

Dobranoc
Eto i
Basiu, do jutra

!
26 lis 00:38
Eta:

do jutra ....... Miłych snów
26 lis 00:41
Basia:
Przecież to nie moja (ani nasza) strona.
Zbieg okoliczności, ale trzeba przyznać, że dość paskudny.
A może celowa złośliwość. Trudno wyczuć. W każdym razie mnie byłoby głupio.
26 lis 00:43
Eta:
Basiu daj adres bo nie pamiętam nazw...... ka
26 lis 01:18
Basia:
Nie nazwisko ! Po prostu "profesorek"
26 lis 11:13
Wydi: Jasne że do kończe

Dzięki za pomoc i wskazówkę!
26 lis 21:46