matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
help!
Wydi:
Wykaż, że w równoległoboku dwusieczne sąsiednich kątów wewnętrznych są prostopadłe.
25 lis 22:21
Godzio:
wiemy że: 2α+2β=180
o
więc α+β=90 180=x+α+β 180=x+90 x=90
25 lis 22:25
Wydi:
dzięki
25 lis 22:28