.
Matura: Punkt A=(12,6) przekształcono w jednokładności o środku S i skali k. Znajdź współrzędne obrazu
punktu A, jeżeli:
a) S=(−7,5), k=1
Wiem że A=A' jeśli k=1, lecz nie wiem jak do tego dojść bo potem są trudniejsze przykłady.
19 lut 19:26
Matura: ref
19 lut 20:23
zyd: wektory mówi Ci to coś
19 lut 20:35
zyd: naucz się najpierw definicji bo bzdury napisałeś
19 lut 20:38
Matura: Jestem w maturalnej a w szkole ani słowa o wektorach nie było. Nie wiem co źle napisałem.
19 lut 21:12
zyd: no to ja proponuje zacząć tak: K* wektor SA = wektor SA' koniec obliczasz współrzedne punktu A"
20 lut 00:03