matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rownanie
Daniel:
ile rozwiazan posiada rownanie −x
2
+5x
2
−x+5=0 A.1 B.2 C.3 D.0
25 lis 22:08
Godzio:
−x
2
+5x
2
=4x
2
wiec 4x
2
−x+5=0 Δ=1−80 =−79 Δ<0 więc odp D
25 lis 22:10