matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
matura z matematyki w roku 2015
zakłopotana:
Zastosuj odpowiedni wzór skróconego mnożenia i przedstaw w innej postaci wyrażenie:
3
a)
x
2
+3
√
2x
+6
4
19 lut 18:46
zakłopotana:
Pomocy
!
19 lut 18:49
52:
(a+b)
2
=a
2
+2ab+b
2
19 lut 18:51
Eve:
√
3
(a+b)
2
, a=p{
, b=
√
6
4
19 lut 18:51