matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Współrzędne wierzchołka B.
kleszcz:
Dany jest trójkąt równoramienny ABC, w którym /AC/=/BC/ oraz A=(2,1) i C=(1,9). Podstawa AB tego trójkąta jest zawarta w prostej y=
1
2
x. Oblicz współrzędne wierzchołka B.
?
19 lut 18:05