matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz x
Marcelek:
7
4
= −
x
3
3
19 lut 18:01
52:
7
4
=−
x / * 3
3
3
7=−4x / : (−4)
7
x=−
4
19 lut 18:06
Marcelek:
a dlaczego pomnożyłeś *3 ?
19 lut 18:08
52:
Żeby usunąć na mianownik
19 lut 18:09
Marcelek:
ok , już wiem , dzięki serdeczne
19 lut 18:11