prosze o pomoc
mezzo : Sprawdzić czy funkcja f(x)= (|x|−1)2 spelnie zalożenia rolle'a na przedziale od <−1;1>
kompletnie nie wiem jak sie za to zabrac prosze o rozwiazanie :<
19 lut 12:59
Saizou :
a co mówi tw. Rolle'a ?
19 lut 13:00
mezzo : jezeli funkcja spelnia warunki:
1. jest ciagla na <a;b>
2. ma pochodna własciwa lub niewlaciwa na <a;b>
3. f(a)=f(b)
to istnieje punkt c∊<a;b> taki ze f'(c)=0
19 lut 13:04
Saizou :
różniczkowalna na przedziale (a,b)

wiec sprawdź założenie
19 lut 13:06
mezzo : nie wiem jak
19 lut 13:12
mezzo : Prosze o pomoc
19 lut 13:33