matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
obliczyć granicę stosując regułę de'Hospitala
gosc:
sinx + 5x
2e
x
− 2
x→0 wiem że będzie
0
0
,
cosx razy 5
2e
x
a co dalej?
19 lut 11:46
J:
cosx + 5 , a nie : 5cosx
6
= [
] = 5
2
19 lut 11:50
J:
= 3
19 lut 11:51
gosc:
dziękuję
19 lut 11:55