matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż układ równań
gosc:
x − 2y + 3z = 6 x + y − z = 0 2x − y + z = 3
19 lut 11:13
J:
z :2 i 3 x = 1 z:2 1 + (y−z) = 0 ⇒ y−z = −1 ⇒ z = y+1 ( i podstaw do 1 oraz x =1)
19 lut 12:14