matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wyznacz ilosc rozwiazan
Mm...:
(x+2)/(x
2
+1)=m wyznacz ilosc rozwiazan w zakaleznosci od m
19 lut 10:56
J:
x+2
⇔
− m = 0 ⇔ −mx
2
+ x +(2 − m) = 0 ... i analizuj liczbę rozwiązań
x
2
+1
19 lut 11:21