gdzie jest błąd
Michał: podstawą ostrosłupa jest kwadrat ABCD o boku długości a Krawedż CS jest prostopadła do
płaszczyzny podstawy ostrosłupa i równa krawędzi podstawy. Ostrosłup przecięto płaszczyzną
prostopadłą do jego podstawy i zawierającą przekątną BD oblicz pole przekroju
przekrojem jest trapez
| | 1 | | 1 | |
IBDI = a√2 podstawa dolna IB,D,I = |
| IBDI ht = |
| ICSI po obliczeniu
|
| | 2 | | 2 | |
| | a√2 + 0,5a√2 | |
Pole przekroju = ( |
| ) * 0.5 a |
| | 2 | |
18 lut 22:39
Mila:
18 lut 23:21
Michał: rzeczywiście będzie to trójkąt żle sobie narysowałem ostrosłup
dziękuję bardzo
18 lut 23:28