pomocy!!
pola: Na okręgach opisujemy trójkąty równoramienne o polu równym 2. Wyznacz miarę kąta między
ramionami trójkąta, który jest opisany na okręgu o największym promieniu. Bardzo proszę o
pomoc w rozwiązaniu tego zadania..
18 lut 22:21
pola:
18 lut 22:25
pola: | | 2 | |
Wiem, że P=pr=(a+b)r=2, stąd r= |
| |
| | a+b | |
| | 1 | |
z drugiej strony P= |
| *2b*a*sin(90−α)=abcosα |
| | 2 | |
więc P=b
√a2−b2
nie mam pojęcia co dalej... proszę o pomoc
18 lut 22:30
pola: ponawiam prośbę..
18 lut 23:18
pomocny: i zabierzesz komuś miejsce, kto ma wiedzę i robi
samodzielnie. Będziesz mieć go na
sumieniu
18 lut 23:25