matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
(x−2)(x2 −6x+10)=2(x−2)
Naval:
(x−2)(x2 −6x+10)=2(x−2) Jakim sposobem to rozwiązać?
18 lut 19:19
Eta:
A no takim
(x−2)(x
2
−6x+10)−2(x−2)=0 (x−2)(x
2
−6x+10−2)=0 (x−2)(x
2
−6x+8)=0 (x−2)(x−2)(x−4)=0 ⇒ ............
18 lut 23:07