matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ułamek okresowy
KLARA:
Zamienić na ułamek zwykły 1.5(35)
18 lut 18:28
ax:
100x=153,53535 1x= 1,53535 99x=152,00000
18 lut 18:39
Gray:
100x=153,5
(35)
oraz x=1,5
(35)
⇒ ....
18 lut 18:41
KLARA:
99x = 152 x =
152
99
?
18 lut 18:46