matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
dla
anita:
Dla jakich wartości parametru m funkcja f przyjmuje tylko wartości ujemne?
m
f(x)=(m
2
−1)x
2
+(m−1)x−
4
18 lut 16:54
Janek191::
1) [ m
2
− 1 = 0 i m − 1 = 0 i m > 0 ] ⇒ m = 1 2) m
2
− 1 < 0 i Δ < 0
18 lut 16:57