równanie
artur: | | x2−5 | |
liczba rozwiązań równania |
| =0 to:
|
| | 5−x | |
a. 0
b. 1
c. 2
d. 3
25 lis 21:09
mm4: c
25 lis 21:10
Krzysiek2005: c. poniewaz jak pomnozysz obustronnie rzez mianownik, to zostanie Ci x2−5=0 a wiec |x|=√5
wiec x=−√5 lub x=−√5
25 lis 21:12
Godzio: 5−x≠0
x≠−5
x2−5=0
x2=5
x=√5 v x=−√5
25 lis 21:15
artur: czyli?
25 lis 21:17
Krzysiek2005: czyli w obu odpowiedziaxch masz to samo

tylko ze jeszcze ja zapomnialem o wyznaczeniu
dziedziny
25 lis 21:20
aa: A moglibyscie rozpisac ten przyklad dokladnie ? dlaczego licznik bierzemy pod uwage ?
3 kwi 01:09
3 kwi 08:21