pomocy
matma!: zad1. funkcja f(x)=|2x+a|−3 jest rosnąca w przedziale <−3/2 , +∞).oblicz a.
zad2. funkcja f(x)=(ax2)/(x−1) osiaga minimum okalne dla x=2.wtedy:
A.a∊R
B.a∊R\{1}
C.a∊R+
D.a∊R−
zad3. dane są wektory a=[2,−3], b=[−1,5], c=[−4,−6]. oblicz dł wektora x=3a−b−12c
18 lut 15:05
J:
Zad 2) a ∊ R
18 lut 15:19
Janek191::
z.3
→ → → →
x = 3 a − b − 0,5 c = [ 6, − 9] − [ − 1, 5] − [ − 2, − 3 ] = [ 9 , − 1]
więc
x = √92 + (−1)2 = √82
18 lut 15:27
Janek191::
Pomyłka

→
x = [ 9 , − 11 ] więc x =
√81 + 121 =
√ 202
18 lut 15:29
matma!: dziekuje
18 lut 15:44
matma!: a zrobi ktos zad1
20 lut 16:38