1 | −y2 | |||
f'(x) = | [ | + 2y√4−y] | ||
6 | 2√4−y |
1 | ||
f = | y2√4 − y | |
6 |
1 | ||
f = | uv u = y2 v = √z z = 4 − y | |
6 |
1 | 1 | |||
f' = | [uv]' = | (u'v + uv') = *) | ||
6 | 6 |
1 | ||
v' = [√z]' = | * z' = **) | |
2√z |
1 | −1 | |||
**) = | * (−1) = | |||
2√4 − y | 2√4 − y |
1 | y2 | 1 | 16y − 4y2 − y2 | ||||
*) = | (2y√4 − y − | ) = | = | ||||
6 | 2√4 − y | 6 | 2√4 − y |
16y − 5y2 | ||
= | ||
12√4 − y |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |