Równanie macierzowe
Przemysław: Pomóżcie, proszę:
Rozwiązać równanie;
AX=I
gdzie
Uznałem, że X musi być postaci:
a b
X= c d
e f
wymnożyłem, porównałem z macierzą jednostkową I i mam 4 równania, 6 niewiadomych:
c+e=0
b+d+f=0
a+c+e=1
d+f=1
z tego wyciągnąłem tyle, że : c=−e, a=1, b=−1.
Nie wiem co dalej
18 lut 14:35
Przemysław: Jakbyście mogli pomóc to byłbym wdzięczny
18 lut 15:30
jakubs: Dobrze masz, inaczej się nie da
18 lut 15:37
Przemysław: Tzn wynik ma być:
1 −1
X= c d
−c 1−d
18 lut 15:47
Przemysław: Na końcu powinien był być pytajnik

Chodzi mi, czy ten wynik ma taki być
18 lut 15:48
jakubs: Jak dobrze rozwiązałeś układ równań to tak
18 lut 15:49
Przemysław: 
No dobra, dziękuję
18 lut 15:51