zadania
Blue: Naszkicuj wykres funkcji f(x) = 4|sin(x−π)|cos(x−π), g(x) = |cosx|−cosx
18 lut 13:01
Blue: Dlaczego w tym drugim (g(x)) te "pagórki" są do góry

Nie powinny być na dole?
18 lut 13:03
J:
bo dla cosx < 0 − 2cosx ma wartośc dodatnią
18 lut 13:07
Dziadek Mróz:
y = sin(x − π)
y = |sin(x − π)|
y = cos(x − π)
y = 4|sin(x − π)|cos(x − π)
18 lut 13:08
det:
18 lut 13:09
Blue: a ja myślałam że w tym pierwszym, to będzie tak: sin(x−π) <0−−−> f(x) = −2sin2(x−π),
sin(x−π)>0−−−−> f(x) = 2sin2(x−π)
Dziękuję za rysunki
18 lut 13:15
Blue: J no właśnie, ale to jest takie mylące bo −2cosx...a no tak bo to dla <0 , dobra już ogarnęłam
chyba
18 lut 13:16