ete
jkl: 8x
2−6x+1=0
Jak się z tym uporać?

NIe umiem policzyc delty..zla wychodzi
17 lut 21:39
PW: Zdenerwowała się, że jest zła?
17 lut 21:40
jkl: tak bardzo mi przykro z tego powodu

ale co ja mogę
17 lut 21:40
jkl: Jestem zerem null
17 lut 21:41
Janek191::
Δ = ( − 6)
2 − 4*8*1 = 36 − 32 = 4 − bardzo dobra
17 lut 21:42
x: Δ= 36−32=4
x1=(6−2)÷16=0,25
x2=(6+2)÷16=0,5
Delta nigdy nie wychodzi zła.
17 lut 21:43
jkl: Doskonała delta jednak bardzo zdradliwa bo kiedy chcesz policzyć jej pierwiastki to się wkurza.
x= (6−4)/16 i w tym momencie uświadomiłem sobie ze życie nie jest takie proste. x1 = 1/8 ? Nie
ma takiego pierwiastka.
17 lut 21:47
jkl: Teraz wszystko rozumiem. Dzięki pomocy innych ludzi życie staje się proste. Dziękuję
Matematycy.
17 lut 21:48
jkl: x jesteś dla mnie 0 ale w pozytywnym znaczeniu.
17 lut 21:49