OBLICZ OBJĘTOŚĆ PROSTOPADŁOŚCIANU.
AGA: OBLICZ OBJĘTOŚĆ PROSTOPADŁOŚCIANU KTÓREGO PRZEKĄTNA MAJĄCA DŁUGOŚĆ 20CM TWORZY Z PŁASZCZYZNĄ
PODSTAWY KĄT O MIERZE 60 STOPNI. OBLICZ OBJĘTOŚĆ PROSTOPADŁOŚCIANU.
25 lis 21:00
Godzio: pomoge
25 lis 21:27
Godzio: nie powinna być podana jedna krawędź ?
25 lis 21:49
AGA: nie ma krawędzi
25 lis 22:13
Godzio: a przypakiem podstawa nie jest kwadrat ?
25 lis 22:23
AGA: być może ale nie ma tego w zadaniu − to co napisałam to cała treść
25 lis 22:33
ratatatata: chwila

proste to zadanko

tylko trzeba dobrze rozeysować ten kąt gdzie leży i nie jest ważne
czy to jest kwadrat czy coś innego
25 lis 22:35
ratatatata: sorki pomyłka z mojej strony nie jestem w stanie narysować tego gdzie kąt leży
25 lis 22:39
AGA: no widzisz ratatatata chyba za dużo tatarata
25 lis 22:48
Godzio:

α=60
o
10
√3=H
10=d
100=a
2+b
2
ja tyle zrobiłem i stoje
25 lis 22:49