pomocy!
pola: Na okręgach opisujemy trójkąty równoramienne o polu równym 2. Wyznacz miarę kąta między
ramionami trójkąta, który jest opisany na okręgu o największym promieniu. Proszę o pomoc..
17 lut 21:09
pola: ma ktoś jakiś pomysł?
18 lut 16:49
pola:

rysunek:
18 lut 16:59
Janek191::
| | 2 | |
PΔ = 0,5 *2( a + b)*r = ( a + b)*r = 2 ⇒ r = |
| |
| | a + b | |
18 lut 17:08
pola: | | √2sin2α | |
wyznaczyłam r: |
| nie mam pojęcia co dalej.. |
| | √2(sinα+1) | |
18 lut 17:15
pola: szukam takiego α, dla którego r jest największe, umie ktoś rozwiązać powyższe równanie albo
rozwiązać to zadanie prościej?
18 lut 17:28