Czy to na pewno dobrze?
Jakub: Obliczając z delty m1 i m2
Δ=4m2−20m−7>0
√Δ=16√2
m1=20−16√28
m1=20−2√2
m1=20+16√28
m1=20+2√2
powinny wyjść takie pierwiastki czy źle to poskracałem ?
17 lut 19:25
Eve: źle
17 lut 19:29
Jakub: m1 powinno wyjść 5−4√2 zaś m2 5+4√2
tak?
jak nie to może jakaś wskazówka ? nie chce wyniku
17 lut 19:45
Przemysław: Sprawdź jeszcze mianownik, bo wydaje mi się, że jak coś się w nim pojawi to będzie dobrze.
17 lut 19:51
Eve: jak masz problem ze skracaniem, to wyłącz 4 w liczniku przed nawias
17 lut 19:52