matematykaszkolna.pl
geografia Mój nick: Wiem, że to nie jest dobre miejsce, ale jutro mam klasówkę z geografii. Mógłby ktoś dla mnie rozwiązać dwa zadania.Na 100% będę to miała jutro na sprawdzianie. Przyporządkuj wymienione niżej państwa do odpowiedniej grupy krajów. Państwa: Brazylia, Indonezja, Nikaragua, Peru, Tanzania, Włochy Grupa: a) wyżywienia obfitego ............................................................................ .......................................................................... b) wyżywienia skromnego, ale wystarczającego ............................................................................ ......................... c) wyżywienia niedostatecznego i głodowego ............................................................................ ............................ Przeczytaj uważnie poniższe zdania, a następnie przy zdaniu prawdziwym wstaw literę .Błędne−B prawda−P a) Większość głównych obszarów rolniczych świata pokrywa się z rejonami występowania gleb aluwialnych i czarnoziemów. b) Obszary zajęte pod uprawy stanowią 1/3 powierzchni wszystkich lądów. ` c) Procentowy udział terenów uprawnych w stosunku do ogólnej powierzchni kontynentu jest największy w Ameryce Południowej. d) Obszary rolnicze na półkuli północnej zajmują największe powierzchnie w średnich szerokościach geograficznych.
17 lut 18:30
no wiesz ?: jesteś do ... bólu szczera(y)
17 lut 18:39