matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
granica
hej:
lim x−>0 (cos x)
1/x
Z góry dziękuje
17 lut 18:22
Eve:
cosx
1/x
=e
1/xln(cosx)
17 lut 18:54
Gray:
Albo (cosx)
1/x
= (1−sin
2
x)
1/2x
=[(1−sin
2
x)
1/−sin
2
x
]
−sin
2
x/2x
→e
0
=1.
17 lut 19:05