matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz
aakotkidwa:
Oblicz: lim x→π
sin3x
π−x
17 lut 18:05
Eve:
Hospitalem
17 lut 18:57
Gray:
Albo sin3x=sin(π−3x) = sin(3π−3x) i dalej
sin3(π−x)
Twoja granica = 3
→3
3(π−x)
17 lut 19:01